ریاضی چیست؟

ریاضیات در حالت کلی به مطالعه الگوی ساختار، تحول و فضا می گویند. در واقع اگر بخواهیم به زبان ساده تر صحبت کنیم باید بگوییم ریاضیات مطالعه اشکال و اعداد است. در ریاضی به جای استفاده از کلمه ها و علامت های نقطه گذاری معمولا عددها و نماد ها کاربرد دارند.
انسان های نخستین در گذشته برای نوشتن اعداد روی یک چوب، خط هایی می کشیدند که به آن ها چوب خط می گفتند. انسان ها در گذشته این اعداد را در دسته های دو تایی یا پنج تایی قرار می دادند و می کشیدند. در نهایت به آن دسته ها نمادی به عنوان اسم اختصاص داده شد. به طور مثال عددی مثل ۲ و ۵ را به عنوان اسم اختصاصی برای آن ها در نظر گرفتند و بدین ترتیب دستگاه حساب به وجود آمد.
به مرور زمان برای کلماتی مثل مساوی، به اضافه و … نماد های خاصی از طرف ریاضیدانان اختصاص داده شد. ریاضیدانان برای مفاهیم ریاضی و بیان آن ها کلمات جدیدی را ابداع نمودند.
ریاضی علم اعداد می باشد. گذشتگان یعنی انسان هایی که تازه یکجا نشین و شهر نشین شده بودند برای دانستن تعداد گاوها و گوسفندان و حیوانات خود از انگشتان دست استفاده می کردند. بعد از گذشت مدت ها انسان ها برای شمارش روی چوب یا درختی علامت می زدند و این گونه شمارش هر چیزی را داشتند. کم کم برای شمارش از علامت هایی برای نشان دادن هر عدد استفاده می کردند.
به مطالعه درباره شکل های گوناگون و ویژگی و خصوصیات آن ها و پرداختن به ارتباط بین زاویه ها،شکل هاو فاصله ها هندسه می گویند.
اگر بخواهیم علوم پایه به ویژه ریاضی را که به عنوان مادر علوم شناخته شده است را معرفی کنیم پس کار بسیار سختی پیش رو داریم چون این علم هم عملی و هم ذهنی می باشد. پس برای تعریف کلی ریاضی چیست باید چیزی گفت که کلیه ابعاد این دانش را شامل شود.
گرایش های ریاضی
از گذشته های بسیار دور علم ریاضی در تلاش های علمی و ذهنی انسان مشهود بوده است. بابلیها از ۱۸۰۰ سال پیش از میلاد درباره خاصیت تجریدی اعداد تحقیق و پژوهش انجام داده اند. در گذشته از ریاضی علاوه بر درک نظری آن، در اندازه گیری مساحت زمین هایشان، ساختن ساختمان ها و بناها و در دریا نوردی استفاده می کردند.
استفاده از ریاضی امروزه روز هم به همین روش ادامه دارد و پیش می رود. در ریاضی دو گرایش وجود دارد(محض و کاربردی) نمی توان این دو را از هم جدا کرد. نمی توانیم بگوییم که ریاضی محض فقط یک فعالیت ذهنی می باشد و کاربردی نداردو بالعکس ریاضی کاربردی فقط به بررسی ریاضیات در علوم مختلف می پردازد. باید بگوییم که این دیدگاه قابل قبول نیست و ریاضیات را نباید با دید دو گرایش محض و کاربردی مجزا دانست.
ریاضیدانان معتقد هستند که ریاضیات در زمینه های خیلی ذهنی مثل نظریه اعداد و هندسه و همچنین منطق هم بسیار علمی و عملی می باشد.
خصوصیات و ویژگیهای لازم برای کسب موفقیت در ریاضی
با توجه به اینکه ریاضیدانان با کمک ابزارهای در اختیار تلاش می کنند تا نا شناخته ها را کشف کنند پس کسی که در علم ریاضی مطالعه می کند باید جرات و شهامت کشف نا شناخته ها را داشته باشد به عبارتی بسیار جسور و با جرات باشد. همچنین داشتن ابتکار و نوآوری و خلاقیت در حل مسائل و قضایای ریاضی حائز اهمیت است. کسی که به مطالعه در علم ریاضی علاقه مند است باید صبر و حوصله بسیاری داشته باشد.
ریاضی و زندگی
علم همواره از طبیعت نشئت می گیرد. ریاضی هم در واقع همان دنیای واقعی منعکس شده در ذهن ما است. حتی برخی معتقدند که برای وصف طبیعت و رابطه بین پدیده های طبیعی ریاضی زیباترین زبان است. اگر خوب و با دقت ببینیم ریاضی یعنی مطالعه شباهت در تفاوت و تفاوت در شباهت. این جزئی از زندگی به شمار می رود.
ریاضی در واقع معرفتی عمیق محسوب می شود. اگر بخواهیم درباره واقعیت ریاضی صحبت کنیم می توانیم به سخت گیری در آن بدون کوچک ترین بخشش خطا اشاره کنیم. همچنین جدیت و روش های مختلف و منطقی، خلاقیت و نوآوری، فکر کردن تا بی نهایت، جسور بودن و بلند پروازی همه از واقعیت های زندگی و ریاضی می باشند.
اگر زوایای زندگی را کنجکاوانه بررسی کنیم رد پای مستقیم و غیر مستقیم ریاضی را در زندگی می بینیم. به طور مثال دانشمندان کشف کرده اند که یک نوع حشره که روی شاخه درختان لانه می سازد، این کار را بر پایه یک فرمول پیچیده ریاضی انجام می دهد. این خود واقعیت زیبایی از ریاضی در طبیعت و زندگی می باشد. وقتی مشغول ریاضیات می شویم فکر ما با راه های مختلفی باز میشود و ذهن و افکارمان وسعت می گیرد.
درباره مدیریت
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید